Over de RSW

Ben je nog nooit mee geweest op de RSW!? Hier vertellen we je precies wat de RSW is en wat je kan verwachten.

De RSW staat voor Regionale Scouting Wedstrijden, dit zijn wedstrijden die door alle regio's in heel Nederland gehouden worden. De beste Scouts uit de Regionale Wedstrijden gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) om te bepalen wie de beste Scouts van Nederland zijn!

In onze regio (de regio Gooi- en Vechstreek) word RSW altijd georganiseerd in de meivakantie (de exacte datum is voor 2017 helaas nog niet bekend). Met circa 20 tot 25 Paroba's (dat staat voor Patrouille, Ronde, Bak) verzamelen we een weekend lang bij Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn. Tijdens dit weekend worden je Scouting Skills op de proef gesteld met verschillende activiteiten en een Thema als rode draad.

Het weekend van de RSW is altijd van vrijdagavond tot zondagmiddag. Je bent het hele weekend zonder je eigen leiding en je moet dus alles zelf regelen, zoals je tent opzetten, je maaltijd koken en de puzzels voor de dagtocht maken. Wel is er natuurlijk de Kampstaf aanwezig die ervoor zorgt dat het geen puinhoop wordt en waar je terecht kan met allerlei vragen of problemen.

Wat we precies gaan doen tijdens het weekend gaan we natuurlijk nog niet vertellen. Maar, straks kan je wel op de pagina "Deelnemersinformatie" precies vinden wat je allemaal moet weten en kunnen voor de RSW.

Veel plezier en succes op de RSW!